Техника за домашен бял хляб

Нищо по-хубаво от прясно изпечен насъщен

Техника за домашен бял хляб
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

650 г бяло брашно
7 г суха мая
1 с. л. зехтин
1 и 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
320 мл. хладка вода

Начин на приготвяне:
Сложете брашното в купа. Направете кладенче и изсипете в него маята, солта, захарта и зехтина. Накрая налейте 320 мл. хладка вода. Разбъркайте и омесете тесто.

Ако тестото още ви лепне, добавете още лъжица-две брашно. Загрейте фурната на 60 градуса.

Оформете тестото като дебел фитил. Покрийте форма с хартия за печене и прехвърлете тестото в нея. Пъхнете го във фурната и го оставете да втаса за час, докато се надигне и удвои обема си. Извадете го.

Загрейте фурната на 220 градуса и сложете хляба да се изпече за 30 минути. Извадете го от формата, заедно с хартията и го оставете да изстине напълно. Разрежете и готово.

Можете да комбинирате успешно с:

Три рецепти за домашна лютенца
Разядка с печени чушки
Апетитен хумус
Хумус с авокадо

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти