Сос 1000 острова

Тайната на перфектния сос

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти

майонеза - 6 с.л.  

кетчуп - 2 с.л.  

горчица - 1 супена лъжица 

сос Уорчестър - 1 супена лъжица 

лимонов сок - 1 супена лъжица  

маслини черни - 10 бр 

яйца - 2 бр 

сол - 1 щипка

червен пипер - 1 щипка 

Сос 1000 острова, чиито тайни ще ни разкрият кулинарите от Mate Kitchen, е много популярен американски салатен дресинг, който се използва масово в заведенията за бързо хранене. Обикновено го включват в описанието на менюто като „таен сос“ или „специален сос“ и гарнират с него не само салати, но и бургери. В Германия предлагат подобен сос и той носи името „американски“.

Вкусът на сос 1000 острова е доста специфичен. Невъзможно е да се определи кое доминира в него. В състава му влизат майонеза, кетчуп, горчица, сос „Уорчестър“ или „Табаско“ с добавки, които варират във всяко заведение. Зехтин, лимонов сок, портокалов сок, оцет, сметана, чили сос са течните. Има и хрупкав компонент, който може да е от ситно нарязан лук, кисели краставички, пресни чушки, зелени маслини, твърдо сварени яйца, пресен магданоз, чесън, дори накълцани ядки и кестени. Задължително му се добавя червен пипер, подчертават от Mate Kitchen.

Историите за това, как е измислен, са най-малко три. Това, което е сигурно, е, че сосът носи името на Таузънд айландс – един от най-малките национални паркове на Канада. Идва от този регион и се появява в началото на миналия век. Според една от версиите рибарска съпруга го приготвила, за да овкуси с него вечерята на своята половинка. Според друга той е плод от кулинарна импровизация в кухнята на прочутия нюйоркски хотел „Уолдорф-Астория“.

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата и ги обелете.

2. Настържете ги и ги сложете в купата на пасатора. Добавете майонезата, кетчупa, горчицата, сосa "Уорчестър", лимоновия сок, солта, червения пипер и обезкостените черни маслини. Разбийте ги докато се получи еднородна смес.

3. Използвайте соса 1000 острова като дресинг за салата или като добавка за бургер.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сос Уорчестър, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти