Рецептата за млечна питка на Гичка от Hell's Kitchen

Нейната питка събра безспорно одобрението на останалите готвачи в "Адската кухня"

Рецептата за млечна питка на Гичка от Hell's Kitchen
Снимка: ThinkStock/Guliver
2.33 от общо 6 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти:
1,5 кг брашно
3 яйца за сместа
200-300 мл прясно мляко
200-300 г кисело мляко
2 пакетчета суха мая
50 г олио
краве масло
20 г сол
щипка захар
3 яйца за намазване
сусам за поръсване

Тя беше един от най-цветните и забавни участници в първи сезон на Hell's Kitchen. В рамките на състезанието успя да се докаже като най-добрия майстор на традиционни ястия.

Нейната питка събра безспорно одобрението на останалите готвачи в "Адската кухня". Вижте каква е рецепта на Гичка за вкусна празнична пита на конци.

Прясното и киселото мляко се смесват с 3 яйца и олио. Разбъркват се и се прибавят сухите съставки. Меси се до получаване на еластично тесто.

Питката се оставя да втаса за час и половина като на всеки 30 мин. се размесва отново.

Тестото се разстила и реже на еднакви триъгълници. Във всеки се постава малко масло и се навива. Всички вързопчета се дооформят като панделки и се подреждат в тава. Мажат се с жълтък и се поръсват със сусам. След около 2 часа на 150-170 градуса питката е готова.

Други рецепти:

Да замесиш любов
Как да направим питка
Орехова питка
Бърза питка със сирене
Содена питка за Бъдни вечер
Орехова питка

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти