Пъстърва с лешници

И сотиран зелен фасул

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

2 пъстърви

100 г лешници

150 г галета

1 ч.л. пушен червен пипер

сол и черен пипер

¼ ч.л. настъргано индийско орехче

2 скилидки чесън

лимонова кора

100 г масло

400 г зелен фасул

прясна мента

Начин на приготвяне:

Почистете и филетирайте пъстървата, а после я подсушете с кухненска хартия.

Запечете за кратко лешниците в сух тиган. След това ги сложете в блендер или хаванче. Добавете пушен червен пипер, сол, настъргано индийско орехче и галета. Смелете или счукайте лешниците.

Изсипете сместа в чиния и оваляйте филетата пъстърва от всички страни в нея. Подредете филетата в тава, постлана с хартия за печене. Върху всяко филе сложете по няколко парченца масло. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.

Ако използвате пресен зелен фасул, почистете го и го измийте. Нарежете шушулките на парчета. Бланширайте фасула в подсолена вряща вода до готовност, а след това веднага го полейте със студена вода, за да запази цвета си.

В тиган разтопете 50 г масло и задушете в него 2 намачкани скилидки чесън. Когато покафенее, извадете чесъна от тигана. Запържете 100 г галета в чесновото масло и добавете сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Щом галетата се запържи, добавете зеления фасул и сотирайте около 2-3 минути.

В чиния сервирайте сотиран зелен фасул, а върху него поставете филе пъстърва. Поръсете с фино настъргана лимонова кора и украсете с листа мента.

 

Други рецепти с риба:

Макарони с риба тон
Банички с риба тон
Как се пържи дребна риба
Съвети за пазаруване на риба
6+1 причини да ядете риба

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти