Пълнени дюли с телешко

С аромат на есен

Пълнени дюли с телешко
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

3 големи дюли
350 г смляно месо от телешка плешка
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 глави лук
1 яйце
1 люта чушка
2 с. л. олио
600 мл пилешки бульон
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Дюлите се режат наполовина, почистват се и се варят, докато леко омекнат – около 20 минути. 

Каймата се смесва с настърганите лук и джинджифил, яйцето, стрития на паста чесън, олиото, накълцаната чушка, сол и пипер на вкус.

Дюлите се пълнят с каймата и се подреждат в тава, а в нея се налива бульонът. 

Тавата се покрива с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути с фолиото и още 20 минути без фолиото. 

Печените дюли се поднасят с наситнен магданоз.

Други рецепти:

Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти