Пилешки гърди с леща и манатарки

Апетитно основно, готово за броени минути

Пилешки гърди с леща и манатарки
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

600 г пилешки гърди
100 г еленски бут (хамон, прошуто, бекон)
200 г кафява леща
150 г манатарки (замразени, на кубчета)
4 скилидки чесън
2 моркова
2 стръка стеблена целина
1 стрък праз
3 стръка мащерка
1 дафинов лист
4 с. л. зехтин
1–2 с. л. олио с трюфели (+ за поднасяне)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лещата се измива и се сварява във вода, заедно с 2 скилидки чесън и дафиновия лист. След като е готова, се отцежда, дафиновият лист и чесънът се отстраняват, а около 150 мл от водата от варенето се запазват.

Морковите, останалият чесън, целината и празът се почистват и се нарязват на ситно. Запържват се до златисто в около 2 с. л. сгорещен зехтин.

Добавят се гъбите, предварително размразени. Сипва се и отцедената леща, заедно със заделената вода от варенето. Овкусява се със сол, черен пипер и листенца мащерка. Готви се около 5 минути.

Дърпа се от котлона и се налива олиото с трюфели. Месото се овкусява със сол и черен пипер и се завива в тънките ленти от бута.

Тиган с дебело дъно се загрява на умерен огън, сипват се 2 с. л. зехтин и месото се запържва от двете страни, до златисто.

В чинии се сипва от лещата, а отгоре се поставя по едно парче от пилешките гърди. Залива се с малко от олиото с трюфели и се поднася с листенца мащерка.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти