4 кочана царевица
200 г бекон „Панчета“ (на ленти)
150 г сирене „Чедър“
120 г брашно
40 г чушки „Халапеньо“ от буркан (нарязани)
150 мл прясно мляко
2 яйца
1/2 връзка кориандър
4 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
150 г цедено кисело мляко
2 печени червени чушки
1 скилидка чесън
2 стръка кориандър
1/2 ч. л. пушен лют червен пипер
1 щипка кимион
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Беконът се запича на сух тиган, докато стане златист и хрупкав. Отцежда се от излишната мазнина върху кухненска хартия и се накълцва.
Чедърът се настъргва на едро ренде. Чушките „Халапеньо“, кориандърът и пресният лук се накълцват.
Зърната царевица се отделят от кочана с помощта на нож. Слагат се в купа. Към тях се прибавят беконът, чушките „Халапеньо“, настърганият „Чедър“, пресният лук и кориандърът. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
Добавят се яйцата, брашното и млякото и се разбърква, трябва да се получи тесто, като за американски палачинки.
В тиган се загрява олио. С лъжица се взима от сместа и в тигана се оформят малки палачинки. Пържат се от двете страни.
Чушките за соса се пюрират с кориандъра, чесъна, пушения пипер, кимиона и сол на вкус.
Ароматното пюре се смесва с цеденото мляко. Палачинките се сервират със соса.
Прочетете още:
Царевичен хляб
Пикантна царевица на тиган
Лесна запържена царевица
Как да си сготвим с царевица
Вкусно телешко с чили