Палачинки с царевица и бекон

Златисти и изкусителни

Палачинки с царевица и бекон
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

4 кочана царевица
200 г бекон „Панчета“ (на ленти)
150 г сирене „Чедър“
120 г брашно
40 г чушки „Халапеньо“ от буркан (нарязани)
150 мл прясно мляко
2 яйца
1/2 връзка кориандър
4 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
150 г цедено кисело мляко
2 печени червени чушки
1 скилидка чесън
2 стръка кориандър
1/2 ч. л. пушен лют червен пипер
1 щипка кимион
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Беконът се запича на сух тиган, докато стане златист и хрупкав. Отцежда се от излишната мазнина върху кухненска хартия и се накълцва. 

Чедърът се настъргва на едро ренде. Чушките „Халапеньо“, кориандърът и пресният лук се накълцват. 

Зърната царевица се отделят от кочана с помощта на нож. Слагат се в купа. Към тях се прибавят беконът, чушките „Халапеньо“, настърганият „Чедър“, пресният лук и кориандърът. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. 

Добавят се яйцата, брашното и млякото и се разбърква, трябва да се получи тесто, като за американски палачинки. 

В тиган се загрява олио. С лъжица се взима от сместа и в тигана се оформят малки палачинки. Пържат се от двете страни. 

Чушките за соса се пюрират с кориандъра, чесъна, пушения пипер, кимиона и сол на вкус. 

Ароматното пюре се смесва с цеденото мляко. Палачинките се сервират със соса.

Прочетете още:

Царевичен хляб
Пикантна царевица на тиган

Лесна запържена царевица
Как да си сготвим с царевица
Вкусно телешко с чили

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти