Кефал на шиш

Практично решение за излет

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

2 глави чесън

100 г солена аншоа

зехтин

сол и черен пипер

1 кг пресен кефал

1 с.л. майонеза

½ кг тученица

1 лимон

Начин на приготвяне:

Разрежете главите чесън на две, по хоризонтал и ги сварете на пара за около 10-15 минути, докато омекнат.

Изтискайте вътрешността на скилидките чесън в купа на блендер. Добавете филенцата аншоа заедно с олиото, 2 с.л. зехтин и майонеза. Пасирайте до получаването на гладък крем.

Почистете кефала от вътрешностите и люспите. След това отстранете главите и филетирайте рибите. Отстранете и кожата на филетата.

Кожата подредете върху силиконова подложка, като я разстилате. Поръсете със сол и покрийте с втора силиконова подложка, притиснете леко. Поставете в тава и печете на 180 градуса 15 минути. След като я извадите от фурната, поставете я върху кухненска хартия.

Нарежете всяко филе риба на три парчета и набучете на дървено шишче. Поставете шишчетата в купа и ги овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Запечете шишчетата на грил-тиган за кратко.

Измийте и подсушете листата тученица. Поставете ги в купа и овкусете със сол, лимонов сок и зехтин.

Сервирайте шишчета от кефал върху салата от тученица. Гарнирайте със соса от чесън и чипса от кожата.

Други рецепти:

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

6+1 причини да ядете риба

Как се пържи дребна риба

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти