Как се прави: Курбан чорба

Как се прави: Курбан чорба

Как се прави: Курбан чорба
Снимка: netinfo
3.88 от общо 8 гласа

Изкуството на курбан чорбата е изключително важно, заради ролята ѝ на приношение, което все пак трябва да зарадва и молителите с вкуса си. Рецептата от сливенския край може и да е с малко продукти, но се приготвя с внимание и уважение към вида и вкуса.

Необходими продукти за 4 - 6 порции:

1 кг агнешко месо, нарязано на кубчета с костите
1 дафинов лист
1 глава лук
2 с. л. морска сол
1 ч. л. черен пипер на зърна

Необходими продукти:
Месото се измива и се залива с 3 л студена вода. Слага се да заври на умерен огън. От момента, в който започне да се образува пяна, тя непрекъснато се отделя с решетеста лъжица. Огънят не бива да е много силен, за да може отделянето на пяната да е постепенно.

Когато спре да се отделя пяна, месото се изважда, а бульонът се прецежда през двойно прегъната марля. Връща се месото, добавят се солта, пиперът, цялата глава лук и дафиновият лист. Щом заври, огънят се намалява и се оставя да къкри на тих огън около 2 часа или докато месото омекне.

Отново се прецежда бульонът и се сервира в дълбока чиния с няколко късчета месо и пресен селски хляб със самардала.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Кои са правилните подправки за зелен фасул и боб

Кулинарните любимци на България

Чорба с леща и кестени

Шкембе чорба

Боб чорба по манастирски

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти