Как да си приготвим любимия сос "Маринара"

Подходящ за пици и спагети

Екстра добавка
Снимка: zornitsapizza.blogspot.com
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 4 порции паста или за 4 пици с диаметър 25 см:
400 г консерва домати (или пресни обелени домати)
1 с.л. задушен лук
1 скилидка чесън
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сух риган
6 големи листа пресен босилек
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Пасирайте доматите в блендер. Изсипете ги заедно с всички продукти в тиган и варете соса на среден огън без капак около 15-20 минути или докато се сгъсти и редуцира. Разбърквайте отвреме навреме. Ако сосът се е сгъстил прекалено рано, добавете малко вода.

Сосът може да се консумира веднага или да престои до седмица в хладилник. Може да бъде замразен и да се използва при нужда.

Препоръки:
* Правете пиците с по-малко сос.
* Размажете соса, оставяйки поне сантиметър и половина борд по края, който преди и по време на печенето може да намажете с олио, за да стане хрупкав.
* Преди да сложите пицата да се пече, полейте с малко зехтин, който да я направи още по-сочна.
* Отцедете пастата, запазвайки част от горещата вода. Смесете пастата със соса направо в тигана, където е бил сосът или в тенджерата от варенето на пастата. Разбъркайте добре и полейте с още зехтин или сложете малка бучка масло.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент