Яйчено руло

Ефектен и много вкусен аламинут

Яйчено руло
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

5 яйца
3 стръка пресен лук
1 връзка магданоз
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. соев сос
1/2 ч. л. кафява захар
сол на вкус
олио за пържене
за гарниране:
1 домат
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка мента
2 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лайм

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със солта, соевия сос, соса „Уорчестър“ и захарта. Добавят се и нарязаните наситно лук и магданоз. 

Съд с незалепващо покритие се загрява на умерена температура. Маже се с олио и се сипва малко от яйчената смес – колкото да покрие дъното на съда. 

Щом отдолу се получи коричка, а отгоре е все още течен, омлетът се завива на руло в единия край на тигана.

Отново се налива малко от сместа и щом от долната страна стегне, се навива – и така, докато свършат яйцата и се получи руло от омлет. 

Доматът се бели и се реже на кубчета. Смесва се с наситнените мента и магданоз и се овкусява със сок от лайм, зехтин и сол.

Рулото се нарязва и се поднася с доматите.

Още рецепти с яйца:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти