Хляб с мед и розмарин

Средиземноморски повей

Хляб с мед и розмарин
Снимка: netinfo
3 от общо 2 гласа

Пресният хляб с остър аромат на квас е красиво допълнен със средиземноморския дух на розмарина.

Необходими продукти за 1 хляб

300 г натурално пшеничено типово брашно
1 щипка сол
1 стрък пресен розмарин, накълцан
1 с. л. мед
50 г квас
190 мл студена вода

Начин на приготвяне

1. Брашното се пресява и се смесва със солта и розмарина. Медът и квасът се разтварят във водата. Изсипва се при брашното и се омесва тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почива 30 мин. Премесва се 1-2 минути и се оставя да почива 30 мин. Премесва се и почива по същия начин още два пъти.

2. След последното премесване се оформя питка и се оставя 1-2 часа на стайна температура, докато удвои обема си.

3. Фурната се загрява на 250° С. С остър нож се правят няколко среза на питката. Пече се 10 мин., фурната се намалява на 180° С и се пече още 30 - 40 мин. Хлябът се изважда и се охлажда върху решетка

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Царевичен хляб с маслини за закуска
Как да омесим хляб у дома
Как да съхраняваме хляб
Да си направим хляб със семена
Три индийски хляба от едно тесто

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти