Вкусен унгарски гулаш

Идея за обяд

Вкусен унгарски гулаш
Снимка: netinfo
2.4 от общо 5 гласа

Супата гулаш е характерна за унгарската кухня. Сервира се гореща и по желание подлютена.

Необходими продукти:
250 г телешко месо (ситно нарязано)
3-4 домата (настъргани или от буркан)
2-3 глави лук (нарязани на филийки)
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка ким на зърна
2 скилидки чесън (ситно нарязани)
сол на вкус
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица оцет
1 чаена лъжичка червен пипер
4-5 нарязани картофа (като за мусака)
1/2 връзка ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:
В нагорещена мазнина са запържва ситно нарязаното месо, добавят се нарязаните глави лук, черният пипер, накрая и ким на зърна. Червеният пипер се слага накрая и бързо сместа се залива с нарязаните или настъргани домати.

Супата се оставя да поври малко, добавя се топла вода и нека къкри около 30 минути. Овкусява се с 1 супена лъжица оцет, 1 чаена лъжичка захар и 2 скилидки ситно нарязан чесън.

Накрая се прибавят картофките и се вари на тих огън още 20-25 минути. Супата се поднася гореща, наръсена с нарязан магданоз.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Вижте още:

Какво ядат в Словакия?

История за чушки, пиперки и родни капии

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти