Таратор с червено цвекло

Свеж и събуждащ апетита

3 от общо 2 гласа
50 мин.
Необходими продукти

кисело мляко - 2 кофички 

краставици - 2 бр 

цвекло - 1 голяма глава 

чесън - 3 скилидки 

орехи - 30 гр 

зехтин - 4 с.л.

копър - 1/2 връзки 

прясна мента - 1/2 връзки 

сол на вкус 

Липсва ви цвят в есенното меню? Просто не сте си правили таратор с червено цвекло. Купичка от това розово чудо определено ще внесе цветно разнообразие на масата ви в хладния сезон. Не че не може да си го направите и през останалото време, напротив, но през лятото едва ли ще ви се занимава с варене на цвекло. Тогава времето е предвидено за други занимания и престоят в кухнята е сведен до минимум.

Та, да се върнем на темата – таратор с червено цвекло. Свеж, събуждащ апетита както винаги. Добре познатата ви рецепта е обогатена от кулинарите на Mate Kitchen с пюре от сварено червено цвекло. Не много, една глава е напълно достатъчна да оцвети и да добави леки землисти нотки във вкуса. Наистина леки, защото копърът, прясната мента, чесънът и краставиците не му дават възможност да превземе тази студена супа. Важно е да го сварите много добре и да пасирате до съвсем фино пюре, не трябва да се усещат парченца от него. Затова и купеното от магазина няма да ви свърши работа, то е предвидено за салата и е запазило хрупкавостта си.

Добра идея е да оставите вашия таратор с червено цвекло по-гъст, съветват от Mate Kitchen. Определено не е подходящ да го налеете в чаша, така ще се развали цялата розова идея. Поднесете го добре охладен, гарниран с няколко капки зехтин и натрошения орехи. Оставете ги по-едри, за текстура, а и за да може да се усети вкуса им.

Начин на приготвяне:

1. Обелете цвеклото, нарежете го на парчета и го сварете в подсолена вода докато омекне. След това го отцедете и пасирайте. Оставете полученото пюре да се отцеди от излишната течност.

2. През това време обелете краставиците и ги нарежете на ситни кубчета.

3. В купа смесете отцеденото пюре от цвекло с киселото мляко и разбъркайте. Добавете зехтина и сол на вкус и продължете да бъркате докато се получи хомогенна смес.

4. Прибавете накълцаните краставици, ситно нарязаните чесън, копър и мента.

5. Накрая добавете натрошените орехи и разбъркайте много добре. Ако е необходимо, добавете студена вода и разредете до желаната от вас консистенция.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти