Сурова крем супа

Лесна, освежаваща и енергезираща

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

червени чушки - 2 бр  

зелени чушки - 2 бр 

краставици - 1 бр 

домати добре узрели - 2 бр 

тиквички - 1/2 бр 

магданоз - 1/2 връзки 

суха целина - 2 щипки  

сух босилек - 1 щипка 

сух джоджен - 1 щипка 

хималайска сол - 2 щипки

вода - 200 мл

През лятото, когато имаме изобилие от зеленчуци, ги претворяваме в какво ли не, но сякаш нямаме навика да си правим от тях сурова крем супа. Имаме си добрия стар таратор и салатите и това ни е достатъчно, за да ни разхлади в топлите месеци. Евентуално се осмеляваме да пробваме гаспачо или студена супа от тиквички, но опитът ни със студените супи приключва дотук.

Е, тази рецепта за сурова крем супа на Mate Kitchen е добър повод да преосмислите тези ограничения. Няколко хубави, слънчеви домата, сочна краставица, зелена и червена чушка, морков, парче тиквичка, подправки – за няколко секунди в блендера всичко се превръща в бърза, лесна, освежаваща и енергезираща крем супа, която ще ви зареди с витамини. Ако стане твърде гъста, може да добавите още краставица или да разредите с вода.

По желание, когато е налеете супата в купичките, може да добавите отгоре лъжица зехтин, това ще обогати вкуса й. В случай че не държите да е изцяло растителна, натрошете отгоре малко сирене.

Mate Kitchen препоръчват да приготвите вашата сурова крем супа непосредствено преди да я поднесете. Ако престои, вкусът й ще се влоши, а цветът й ще потъмнее заради контакта на пресните зеленчуци с въздуха. Налейте я в добре изстудени купички. През лятото дори може да пуснете вътре по една бучка лед.

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре всички зеленчуци. Нарежете на кубчета чушките, краставицата, домата, морковите и тиквичката.

2. Изсипете всички нарязани зеленчуци в каната на блендера, заедно с хималайската сол, подправките и водата. Блендирайте до хомогенна смес.

3. Нарежете на ситно магданоза и поръсете супата при сервиране.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа суха целина, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти