Супа с наденица и паста орзо

За кулинарни експериментатори

5 от общо 2 гласа
Необходими продукти

2 бр. едрокълцани наденици

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 стрък стеблена целина

120 г орзо

50 мл зехтин

1 дафинов лист

1/2 ч.л. семена от резене

1/2 ч.л. чили на прах

1 ч.л. риган

800 г домати на кубчета от консерва

1 л пилешки бульон

сол и черен пипер на вкус

За сервиране:

пресен босилек

заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Цепнете наденицата по дължина и извадете месото.

Почистете целината, лука и чесъна и ги нарежете на кубчета. Запържете ги за кратко в тенджера със загрят зехтин.

Добавете месото от наденицата. Поръсете със семената резене, ригана, чилито и дафиновия лист. Щом месото се запържи и стане златисто, добавете доматите. Гответе 10 минути на слаб огън.

След това налейте бульона, добавете пастата, овкусете със сол и пипер и гответе, докато пастата напълно се свари. Ако има нужда, налейте още бульон или вода.

Сервирайте супата с накъсан босилек и заквасена сметана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти