Пролетно „ризото“ от лимец

Пъстро и вкусно

2 от общо 4 гласа
80 мин.
Необходими продукти

250 г лимец
250 г почистен спанак
2 връзки пресен лук
2 скилидки чесън
1,2 л зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
150 г крем сирене
100 г сирене „Пармезан“
50 г краве масло
4 яйца
2 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Чесънът и пресният лук се наситняват и се запържват за кратко в маслото. Прибавят се лимецът и бялото вино. 

Разбърква се и малко по малко се налива горещият зеленчуков бульон. 

Когато лимецът се свари, се прибавя накълцаният спанак и се разбърква добре. Овкусява се със сол и черен пипер. Щом спанакът леко омекне, съдът се дърпа от котлона.

Ястието се разбърква с 80 г настърган пармезан и крем сиренето. Яйцата се пошират във вода, под точката на кипене с оцет и сол, докато станат рохки. 

Ризотото се поднася с останалия пармезан и поширани яйца.

Още идеи:

Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти