Пилешка супа с гъби и праз

Богата и вкусна

Пилешка супа с гъби и праз
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

2 цели пилешки бутчета
1 стрък целина
1 глава лук
1 дафинов лист
2 стръка праз лук
250 г едри печурки
150 мл животинска сметана
30 г краве масло
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се слагат в тенджера, заедно с нарязаната на четири глава лук и дафиновия лист и се заливат с 2 л вода. Варят се на слаб огън, под капак, до готовност на месото – около 1 час – като периодично се отпенва.

След това бульонът се прецежда. Бутчетата се почистват от кожата, обезкостяват се и месото се нарязва на кубчета.

Празът се реже на тънки кръгчета. Целината се почиства с белачка и се нарязва на кубчета. Гъбите се почистват и също се режат на кубчета.

Празът и целината се сотират в маслото. Когато омекнат, се слагат гъбите и се запържват. Сипва се брашното. 

Налива се бульонът и се готви, докато гъбите омекнат. Добавя се пилешкото месо. Овкусява се със сол и черен пипер и се налива сметаната. 

По желание супата се гарнира с наситнен магданоз.

Други рецепти за супа:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти