Пилешка супа по селски

Готова за по-малко от час

Пилешка супа по селски
Снимка: Бон Апети
3.5 от общо 10 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
1/2 пиле (600 г)
1 глава лук
50 г корен от целина
1 морков
30 г краве масло
2–3 домата
1/4 връзка магданоз
2–3 стръка целина
1 к. ч. фиде
5–6 зърна черен пипер
1 1/2 ч. л. сол

за застройката:
1 жълтък
1 к. ч. кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Пилето се реже на 4 парчета и се измива. Поставя се в тенджера и се залива с 2 л студена вода. Кипва се и след като се отпени, се слага черният пипер.

2. Магданозът се измива, листата се отделят, а стеблата заедно със стръковете целина се завързват с конец и се добавят в тенджерата. Прибавят се лукът и целината, нарязани наситно. Посолява се и се вари още 30 минути на тих огън под капак.

3. Морковът се настъргва на ренде и се запържва в тиган с предварително сгорещеното масло за около минута. Слагат се обелените и нарязани наситно домати и също се запържват за минута.

4. Пилето заедно с магданоза и целината се изваждат от тенджерата. В нея се изсипват задушените моркови и домати и се варят около 15 минути. Пилешкото месо се накъсва на дребни парченца и се връща в тенджерата. Накрая се добавя фидето и след още 5–6 минути тенджерата се оттегля от огъня.

5. Жълтъкът и киселото мляко се разбиват в купичка и постепенно се наливат 2–3 черпака от бульона. Разбърква се и застройката се изсипва в тенджерата на тънка струйка. Поръсва се с нарязаните листа магданоз и се сервира.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Пет рецепти за супа с паста
Гореща супа за душата
Супа топчета в три стъпки
Вкусна супа за пет минути
Крем супа с карфиол

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти