Крем супа от броколи

С топено сирене и сметана

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

лук - 1 глава 

картофи - 4 бр 

броколи - 1 глава  

чесън - 3 скилидки 

масло - 30 гр 

олио - 30 мл 

готварска сметана - 250 мл 

топено сирене - 180 гр  

зеленчуков бульон - 1 бр  

черен пипер на вкус

сол на вкус

На първо място, зеленчуците за вкусната крем супа трябва първо да се задушат. Тази предварителна термична обработка се налага, за да й придадем допълнителен вкус. Колкото и да се стараем да избягваме пърженето, както ни съветват непрекъснато, понякога това е невъзможно. Ако просто сварим всичко и го пасираме, ще имаме една много тъжна и блудкава крем супа от броколи, предупреждават от Mate Kitchen.

На второ място, чесънът влиза в тенджерата в края на готвенето, за да се запази неговият свеж вкус и аромат. Ако го сварите заедно с броколите и картофите, няма да е същото.

За да се получи вкусна крем супа от броколи, не може да разчитаме само на зеленчуците. Затова от Mate Kitchen добавят топено сирене и готварска сметана, които придават плътност и фин млечен вкус, който се съчетава много добре с броколите. Имаме и кубче зеленчуков бульон, но него го запазете за накрая и го сложете, ако прецените, че вкусът на вашата крем супа не е достатъчно силен или пък ако е станала много гъста и има нужда от разреждане. Тогава го разтворете в гореща вода и го налейте така.

Подправки не са ви нужни, черен пипер на вкус е напълно достатъчен. И, да, това е супа, която можете да си направите по всяко време на годината. Когато няма пресни броколи, просто вземете пакет замразени.

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

2. Загрейте олиото и маслото в тенджера и задушете нарязания на ситно лук. След като омекне, добавете картофите, разбъркайте и задушавайте още 5-6 минути. Налейте 1 л вода, сложете капака и оставете да заври.

3. През това време накълцайте чесъна и накъсайте главата броколи на розички. Ако нямате пресни броколи, може да ползвате замразени.

4. След като водата заври, добавете броколите, намалете температурата и оставете зеленчуците да се варят на тих огън около 20 минути, или докато картофите и броколите омекнат напълно.

5. Когато зеленчуците се сварят, добавете чесъна и пасирайте до гладкост. Върнете тенджерата на котлона на ниска температура и налейте сметаната при непрекъснато бъркане. Добавете топеното сирене и бъркайте докато се стопи напълно и придаде плътност на супата.

6. Запазете кубчето зеленчуков бульон за накрая. Ако супата стане прекалено гъста, го разтворете в гореща вода и добавете към супата, за да я разредите. Ако ли не, го ползвайте за да придадете допълнителен вкус.

7. Сервирайте крем супата от броколи топла, с крутони.

Внимание: Съдържа масло, готварска сметана, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти