Арабска леща

Много ароматна и вкусна

Арабска леща
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 6 порции:

2 скилидки чесън
6 с. л. зехтин
1 ч. ч. леща
350 г стерилизирани домати
2 моркова
1 глава лук
1 стрък целина
5–6 зърна кардамон
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. ч. замразен грах
1–2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. Лещата се почиства, измива се и се залива с 4 ч. ч. студена вода. Вари се заедно с нарязаните надребно моркови, лук, целина, скилидките чесън и се подправя с кардамона, джинджифила и кимиона.

2. След 15–20 минути, когато лещата омекне, се добавят нарязаните надребно домати. Посолява се, прибавя се зехтинът и варенето продължава около 20 минути.

3. Сипва се грахът и се вари още 10 минути. Преди сервиране се отстраняват кардамоновите семена и се подправя с лимоновия сок.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Кюфтенца от леща
Бърза и вкусна салата от леща
Крем супа от леща
Любопитни истории за индийската кухня

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти