Необходими продукти (за 4 порции):
1200 мл домашен зеленчуков бульон или вода
450 г картофи (4-5 бр., среден размер)
80 г моркови (2 бр.)
30 г пащърнак (1/2 корен)
100 г праз (1/3 стрък)
30 г краве масло
120 г сирене
1/2 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. сминдух
1/4 ч.л. черен пипер
хималайска сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, морковите и пащърнака. Нарязваме ги на кубчета, а праза на колелца. Задушаваме зеленчуците за кратко (използваме съвсем малко вода, не добавяме мазнина), след това прибавяме бульона и варим до готовност.
Овкусяваме супата с подправките, отместваме я от котлона и пасираме. Добавяме бучката масло и разбъркваме.
Разсипваме в купички и всяка порция гарнираме с натрошено сирене.
Апетитна крем супа със сирене
И зеленчуци
15486