Спагети със зеленчуков сос

Спагети със зеленчуков сос

Спагети със зеленчуков сос
Снимка: /Istock
0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

спагети - 400 гр - 1.59 лв

пекорино - 1 ч.ч. - 11.24 лв

домати или 1 малка консерва - 500 гр - 1.90 лв

патладжан - 1 бр

чушки жълти - 1 бр - 0.37 лв

черни маслини без костилки - 15 бр

чесън - 3 скилидки - 0.16 лв

каперси - 1 с.л. - 0.16 лв

пресен босилек - 3-4 стръка - 0.65 лв

зехтин - 60 мл - 1.08 лв

сол на вкус

От Mate Kitchen ви канят на леко хапване в италиански стил с голяма порция спагети със зеленчуков сос. В тях има домати, чесън, маслини, чушка, патладжан, непременно босилек и повечко пекорино. Това великолепно твърдо сирене, направено от овче мляко, е напълно достатъчно да превърне обикновения зеленчуков сос в шедьовър. Да не забравяме и пресния босилек, който при това съчетание от продукти е просто задължителен. Кой каза, че пастата трябва да е непременно с тежък и гъст сос с месо, сметана или пък много сирена! Нищо подобно. Вкусното доказателство е пред вас.

Харесваме ароматните спагети със зеленчуков сос за вечеря в петък. Не искат много готвене, а това ни оставя време и възможност да се отпуснем на дивана и да свалим от плещите си товара на цяла една изморителна седмица. Чаша бяло вино или розе, докато ги готвим и още няколко, докато се наслаждаваме на всяка сочна хапка.

Ако готвите на два котлона, спагетите ще станат готови за по-малко от час, уточняват от Mate Kitchen. Именно затова е важно и да отстраните воднистата част на доматите. Иначе ще трябва да почакате цялата течност да се изпари. Без нея им давате възможност да се сготвят, но в същото време да запазят свежестта си и да нямат онзи вкус на сварено. Дребните детайли винаги са важни. Затова и чесънът отива в соса почти към края на готвенето, защото искаме той също да се усеща. И да не забравите – пастата трябва да е ал денте, защото тя продължава да се готви и след като я извадите от тенджерата.

Приятно готвене и добър апетит!

1. Нарежете патладжана на кубчета, посолете го и го оставете встрани да си пусне горчилката.

2. Почистете доматите от люспите и семките и ги нарежете на кубчета, чушката на лентички, а чесъна накълцайте.

3. Сложете доматите и патладжана да се задушават заедно в дълбок тиган или тенджера за десетина минути. Щом омекнат към тях добавете чушката, маслините и каперсите.

4. В края на готвенето добавете и чесъна, за да запази свежестта си. На финал подправете с накълцан пресен босилек и разбъркайте.

5. Прибавете в тигана сварените и изцедени спагети. Настържете отгоре пекорино, разбъркайте добре и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти