Необходими продукти (за две средно големи порции):
1 връзка рукола
листата на половин маруля (накъсани)
50 г синьо сирене
50 г едро натрошени орехи
1/2 глава червен лук
няколко резенчета ябълка
За дресинга:
1 кафена чаша балсамов оцет
3 супени лъжици мед
4 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжичка сух магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В купа смесете предварително измитите маруля и рукола. Нарежете лука на кръгчета.
Нарежете ябълката на тънки полумесеци, а синьото сирене на кубчета и ги прибавете към салатата заедно с лука. Поръсете я с едро натрошени орехи.
Смесете всички продукти за дресинга в друга купа и ги разбъркайте добре. Сервирайте дресинга отделно от салатата – така всеки може да си сложи колкото иска.
Зелена салата
С орехи и синьо сирене
17032