Запечени картофки

С балсамов оцет

Запечени картофки
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1/2 кг картофи
2-3 супени лъжици олио
30 г масло
1 глава лук (ситно нарязан)
6-7 скилидки чесън
стрък мащерка (ситно нарязана)
стрък розмарин (ситно нарязан)
1 кафена чаша балсамов оцет
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и се нарязват на четвъртинки, без да ги обелваме. Загрейте олиото и маслото в голям тиган. Прибавете картофите и ги запържете за няколко минути. Добавете лука и подправките и пържете още няколко минути.

Прехвърлете сместа в намазана с масло тава. Сложете скилидките чесън, без да махате обвивките им.

Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса около 20-25 минути. След това сипете балсамовия оцет, солта и черния пипер, разбъркайте съставките добре и запечете още 10 минути или докато картофките придобият златисто-кафяв цвят.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти