Създадено за Белла България

Тартар от майсторлъшка луканка „Орехите“

Елегантно, пикантно и изненадващо

1 от общо 4 гласа
Необходими продукти

майсторлъшка луканка "Орехите" - 1 бр  

каперси - 1 с.л. 

кисели краставички малки - 2 бр

жълтък - 2 бр 

червен лук малка - 1/2 глава 

горчица едра - 1 с.л. 

сос Уорчестър - 1 ч.л.

сос Табаско - 1 ч.л.  

прясна мащерка на вкус

Стек тартар е ястие, към което никой не може да остане безразличен – най-малкото защото се приготвя от сурово месо. За да привлечем повече от вас към положителния полюс, направихме своя версия. Без сурово месо, а с много ситно накълцана майсторлъшка луканка „Орехите“, каперси и кисели краставички, прясна мащерка, зърнеста горчица, червен лук. Обединихме всичко с разбити жълтъци и подправихме с пикантен сос. Няма да е пресилено, ако кажем, че се получи повече от приятно мезе за червено вино. Елегантно, пикантно, изненадващо. Върху препечена филийка хляб луканковият тартар е чудесен. Ако искате повече мекота, може първо да я намажете с масло, но и без него ще ви хареса.

Честно казано, с тази рецепта за тартар успяхме да обърнем собственото си отношение към толкова обичания от французите деликатес. Подправките в луканката, съчетани с хрупкавата свежест на червения лук, киселия баланс от краставичките и каперсите и пикантността на сосовете – всичко това създава невероятна амалгама от вкусове. Превърна се в любимата ни рецепта за студените вечери, когато не ни се яде с лъжица, а с ръце и искаме да се поглезим.

Тази версия на тартар се приготвя лесно, просто ситното нарязване на продуктите отнема малко повече време. Просто вземете остър нож и докато режете, си мислете колко смях, топлота и уют ще привлече вашият тартар, поднесен в красива чиния с тънко нарязани хлебчета.

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на възможно най-ситно майсторлъшката луканка "Орехите".

2. Сложете я в купа и към нея прибавете наситнения червен лук, нарязаните каперси, накълцаните кисели краставички, прясната мащерка, сос Уорчестър, лютивия сос, едрата горчица и двата предварително разбити жълтъка.

3. Разбъркайте всичко много добре и оставете встрани, за да се смесят вкусовете - за 15-20 минути.

4. През това време нарежете филийки от чабата и ги изпечете във фурната.

5. Оформете тартара с луканка с помощта на метален ринг и поднесете с препечените филийки

Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа жълтък, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сос Уорчестър, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти