Соленки с кимион

Икономични и със запомнящ се вкус

4.4 от общо 5 гласа
170 мин.
Необходими продукти

олио - 1 кафена чаша 

прясно мляко - 1 кафена чаша 

яйца - 2 бр 

амонячна сода - 1 ч.л. 

брашно - 300 гр  

кимион на зърна - 1 пакетче  

Тези соленки са много икономични и не ви се налага да ходите специално до магазина да купувате нещо, освен може би кимион. Той, между другото, може да се замени с едра сол, така че става съвсем лесно. И все пак кулинарите от Mate Kitchen не съветват да го замествате с друго, защото той дава този специфичен и много приятен вкус, когато отхапете. Кимионът е подправка, която обикновено слагаме на месо и по-рядко в тестени изделия, но резултатът е великолепен. Дори заради експеримента си струва да опитате.

Особеното на тези соленки е, че се правят с амонячна сода. Нейната остра миризма не се усеща в готовото изпечено тесто, така че не се притеснявайте. Просто разбъркайте хубаво, за да се разнесе равномерно навсякъде. То се бърка почти през цялото време с лъжица и само накрая се налага да се поизцапате, колкото да поеме последното брашно.

Ако имате къдрав нож като тези, с които се правят къдравите пържени картофки, режете вашите соленки с него. Така ще станат по-красиви и примамливи, уверяват от Mate Kitchen. Дори и да нямате, както виждате от видеото, пак се получават добре. Гарантираме, че са вкусни, независимо от формата им.

Подходящата ширина за соленките е 1 см. Ако искате, може по-теснички да ги направите и да станат като гризини.

Начин на приготвяне:

1. Смесете олиото, прясното мляко, 1 яйце, амонячната сода и солта, разбъркайте ги и започнете да добавяте към тях брашно. Трябва да се получи умерено твърдо тесто, което може да се точи и да се реже.

2. Оставете тестото да почива два часа.

3. След това го разточете на кора с дебелина 0,5 см. Нарежете го на пръчици, широки 1 см с дължина по ваше желание, намажете ги с разбито яйце и ги поръсете с кимион. Ако имате къдрав нож, ги нарежете с него.

4. Изпечете соленките на 180 градуса докато порозовеят.

Внимание: Съдържа яйца, брашно, прясно мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти