Салата с картофи и риба

Страхотна и свежа комбинация

1 от общо 1 гласа
20 мин.
Необходими продукти

картофи сварени - 4 бр 

скумрия пушена - 1 бр 

червен лук - 1 глава 

кисели краставички - 3 бр 

лимонов сок - 30 мл  

зехтин - 50 мл 

черен пипер на вкус

сол на вкус

лимон за украса

Обикновено сервираме класическата картофена салата, когато приготвяме риба, но Mate Kitchen решиха да ги съберат на едно място в тази салата с картофи и риба. Ползвахме топло пушена пушена скумрия, но може да се направи и с всякаква друга пушена риба като паламуд или пък сьомга. Тя има изразен вкус и се допълва добре с по-неутралните картофи. Краставичките пък добавят по-мек кисел вкус.

Картофената салата е вкусна с всякакъв лук, но червеният е сочен и вкусът му е по-мек, а пък и става по-цветно с него. С рибата се комбинира много добре, както го доказва класическата морска салата с копърка и лук.

Ето и един трик на Mate Kitchen, когато белите варени картофи. Макар да пари на пръстите, свършете това докато са топли, защото после кожичката им залепва и беленето става много трудно. Освен това, когато са топли, поемат по-добре и в дълбочина подправките и течните овкусители като оцет и олио/зехтин.

Ако искате вкусна салата с картофи и риба, не пестете мазнината. Поемат я и стават по-вкусни и това важи не само за салатата, а и за всички други ястия с картофи. Те просто обичат мазничкото. Обикновено ги подкиселяваме с оцет, но ние го заменихме с лимонов сок заради рибата. Получи се дори по-добре. Със солта бъдете пестеливи, тъй като и рибата, и краставичките са доста солени.

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете сварените картофи на кубчета. Обезкостете рибата и я накъсайте. Нарежете лука и краставичките на кубчета.

2. Смесете картофите, рибата, лука и краставичките, овкусете с лимоновия сок, олиото, солта и черния пипер.

3. Сервирайте в продълговата чиния и украсете с нарязания на полумесеци лимон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти