Салата от булгур, червено зеле и нар

Хрупкава и свежа

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

булгур - 300 гр - 1.13 лв

зеленчуков бульон - 800 мл - 0.65 лв

червено зеле - 1/2 глава - 1.00 лв

моркови - 2 бр - 0.24 лв

нар - 1 бр - 1.99 лв

прясна мента - 1/2 връзки - 0.50 лв

зехтин - 50 мл - 0.55 лв

редукция от нар на вкус

сол на вкус

Вкусна комбинация от сочни цветове и текстури, нашата салата от булгур, червено зеле и нар е истинско удоволствие за небцето. Но това предложение на Mate Kitchen не е просто салата – това е изкушение, което ще ви отведе на вълнуващо кулинарно пътешествие заради съчетаването на продукти, които обикновено не смятаме, че са подходящи едни за други.

Основата за тази пъстра салата е от булгур, към който добавяме червено зеле, зрънца нар, моркови и прясна мента. Не я подкиселяваме, вместо това по-скоро я подслаждаме и ѝ придаваме отличителен вкус с редукцията от нар. Освен това нарът придава нотки кисела свежест, без да променя вкуса на останалите продукти, както би направил лимоновият сок например.

Различни видове хрупкавост има в тази салата на Mate Kitchen. Червеното зеле не трябва да е нарязано прекалено тънко, за да бъде едновременно хрупкаво и сочно. Свежите моркови настържете. Ако ги нарежете на кубчета или пръчици, салата ще стане изморителна за ядене. Старайте се да запазите зрънцата нар цели. Когато си вземете от салатата, те ще се пукнат в устата и нежният им сок ще овкуси деликатно, но осезаемо зеленчуците и булгура. Що се отнася до булгура, препоръчваме ви да го сварите в зеленчуков бульон. Така ще добавите още един вкус към салатата и ще избегнете усещането за блудкавост.

Имайте предвид, че салатата от булгур, червено зеле и нар е много питателна. Не се настройвайте да изядете много от нея, защото няма да ви остане място за останалата храна на масата. Поднесете я с арабски питки, може и да са начупени на парчета и запечени. Може да ги ползвате, за да си загребвате от нея. Удоволствието е несравнимо.

Начин на приготвяне:

1. Налейте зеленчуковия бульон в подходящ съд и го оставете да заври. Прибавете булгура, разбъркайте добре и варете докато се усвои почти цялата течност. След това го дръпнете от котлона, сложете капак и оставете встрани за 30 минути, за да поеме останалия бульон.

2. През това време нарежете червеното зеле на ситно и го сложете в купа. Прибавете настърганите моркови, зърната от нар и нарязаната на ситно мента.

3. Овкусете със зехтин, редукция от нар и сол на вкус. Разбъркайте добре и оставете за няколко минути вкусовете да се смесят.

4. Накрая прибавете охладилия се булгур, разбъркайте добре и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти