Разядка с три вида риба

С маслини и нахут

5 от общо 1 гласа
20 мин.
Необходими продукти

сварен нахут - 2 кутии

червен лук - 1 глава 

маслини каламата - 60 гр  

пушена сьомга - 120 гр  

пушена скумрия - 120 гр 

филе от пушена пъстърва - 120 гр 

пресен девесил - 1 връзка 

лимони - 1 бр 

зехтин - 150 мл 

Тази страхотна рецепта на Mate Kitchen включва три вида пушена риба – сьомга, скумрия и пъстърва. Великолепни са по отделно, но заедно са съвършени. Ползвали сме равни количества, но ако прецените, че някоя от тях ще доминира, можете за коригирате на вкус.

Основата на нашата разядка с риба е от сварен нахут, пикантната хрупкавост идва от червения лук, а пресният девесил е подправката, която ще ви остави без думи още с първата хапка. Казвали сме ви много пъти, че го предпочитаме в ястия с гъби, но и за риба и миди е също толкова подходящ. Неслучайно това е правилната подправка за рибената чорба, а не магданозът. Не го заменяйте с друго и не ползвайте сушен, защото няма да се получи търсеният вкус.

Добре е да оставите готовата разядка с риба в хладилника за поне два часа, съветват от Mate Kitchen. Това време е нужно на нахута да поеме вкусовете от рибата и девесила, както и киселината от лимона. Ако я поднесете веднага, няма да можете да й се насладите в пълнота. С препечени филийки или крекери е чудесна. Изборът на напитка оставяме на вас.

Начин на приготвяне:

1. Отцедете нахута от течността, като запазите част от нея.

2. Сложете го в подходяща купа, налейте зехтина и част от течността и пасирайте. Подправете с лимоновия сок и пасирайте отново до хомогенност.

3. Добавете нарязания на ситно лук, обезкостените и нарязани маслини. Почистените от кожата и костите пушени риби се нарязват и се прибавят, накрая се слага и нарязаният девесил.

4. Сместа се разбърква много добре и се оставя в хладилника за 2 часа, след което се сервира с препечен хляб или сухари и полята със зехтин

Внимание: Съдържа филе от пушена пъстърва, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти