Разядка с извара и зелени чушки

Идеалната рецепта, с която да изпратим лятото

5 от общо 2 гласа
20 мин.
Необходими продукти

извара - 600 гр  

майонеза - 80 гр 

зелени чушки - 2 бр 

домати - 1 бр 

чесън - 3 скилидки 

магданоз - 1/2 връзки 

копър - 1/2 връзки  

сол на вкус

черен пипер на вкус

Свежест е думата, която най-добре описва тази разядка с извара и зелени чушки на Mate Kitchen. Изварата е продукт с много нежен, фин вкус и тъй като не е солена, млечният вкус в нея е много натурален, наистина свеж. Съчетаваме я с изцяло пресни продукти – домат, магданоз, копър и зелени чушки. Този път държим да са именно зелени, защото не търсим сладост в рецептата, а събуждащ, по-остър вкус.

Когато забъркате вашата разядка с извара и зелени чушки, непременно я приберете в хладилника за около час. Така ще дадете възможност на вкусовете да попият в изварата. Ако искате, може да направите разядката и с крема сирене, но трябва да е безсолно. Италианската рикота също е вариант. Търсим мека текстура и максимално натурален вкус, който не е променен от прекомерното количество сол, отбелязват от Mate Kitchen. Със саламурено сирене пак ще бъде апетитна, но ще бъде съвсем различна разядка.

Поднесете разядката с крекери или гризини, може и домашна питка, ако сте в настроение за месене. В рецептата няма чесън, което значи, че може да я намажете и на филийка за закуска или следобедна закуска. Подходяща е и за вашия растящ малчуган. С нея му давате млечен продукт, пресни зеленчуци и подправки едновременно. Струва си да опитате. За мезе също е добър вариант. Вие избирате. Важното е да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежете на много ситни кубчета.

2. Обелете домата, почистете го от семките и го нарежете на ситно. Сложете го в подходяща купа и добавете ситно нарязаните чесън, копър и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте до хомогенност.

3. Така получената смес разбъркайте с майонезата до гладък сос. Изсипете го върху чушките и изварата, разбъркайте добре, оставете в хладилник за около час и сервирайте.

Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти