Печено халуми с дип от авокадо

Идеалното предястие, сготвено на открито

1.8 от общо 5 гласа
20 мин.
Необходими продукти

250 г сирене Халуми

1 лимон

пресни листа босилек и мента

2 люти чушки Халапеньо

5 стръка пресен лук

пресен риган

шепа пресен кориандър

1 пълна с.л. майонеза

Зехтин

2 узрели авокадо

2 лайма, сок

сол и черен пипер

Тази лесна рецепта е за уникално предястие, сготвено на открито. Халуми е вкусно сирене от козе или овче мляко, понякога с добавка и на краве мляко, което традиционно се прави в Кипър. Тук то се пече върху скара и се поднася с пикантния дип от авокадо.

Начин на приготвяне: 

1. За дипа от авокадо нарежете пресния лук на тънки кръгчета и го сложете в купа. Изтискайте сока от 2 лайма върху лука. Добавете нарязаните на ситно люти чушки – без дръжките и семките. Добавете и нарязаните кориандър и пресен риган. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разрежете на две всяко авокадо, отстранете костилката му и издълбайте вътрешността му направо в купата. Разбъркайте всичко много добре, като намачквате авокадото.

2. Нарежете халумито на парчета с дебелина около 1 см. Поръсете ги със зехтин и едро смлян черен пипер и ги поставете върху загрята скара или в грил-тиган. Печете по 3 минути от всяка страна.

3. Сервирайте печеното халуми с дип от авокадо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти