Нестандартен чийзкейк

Време е за кулинарен експеримент

Нестандартен чийзкейк
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

За блата:
8 с.л. настърган пармезан
8 с.л. галета
4 с.л. разтопено масло
черен пипер на вкус

За пълнежа:
1 с.л. мазнина (олио/зехтин)
1 глава лук, нарязана на дребно
2-3 скилидки чесън, накълцани на дребно или смлени
250 г сирене "Рикота" (или друго крема сирене) на стайна температура
1 яйце
60 мл готварска сметана
100 г пушена сьомга

Начин на приготвяне:
Блатът се приготвя като всички продукти за него се смесват до получаване на хомогенна текстура. След това сместа се разпределя равномерно по дъното на форма, която предварително е застлана с хартия за печене. Фурната се загрява до 350 градуса.

Лукът и чесънът се сотират в загрята мазнина. Сиренето се разбива заедно с яйцето, добавя се сьомгата и лукът и всичко се пасира до гладка смес. Прибавя се сметаната и се доразбива. Сместа се изсипва върху кората. Кейкът се пече около час или до образуване на златиста коричка.

Отгоре може да се гарнира допълнително с парченца сьомга или хайвер.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти