Необходими продукти 4–5 порции:
8–10 кренвирши
6 картофа
200 г заквасена сметана
перата от 3 стръка лук
1 с. л. синапена горчица
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Кренвиршите се обелват и се пекат 6–8 минути на скара със силна жар, като се обръщат от всички страни.
2. Нарязаните на ситно пера лук се смесват със заквасената сметана, прибавя се горчицата, посолява се и се бърка до хомогенизиране.
3. Картофите се измиват и необелени се заравят в жарта за 10–12 минути. Изваждат се, разполовяват се и след като се издълбаят, се пълнят с приготвения сметанов пълнеж.
4. Кренвиршите се сервират заедно с готовите пърлени картофи.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!