Необходими продукти:
5 картофа
50 г краве масло
300 мл прясно мляко
сол
1 супена лъжица масло
1 чаена лъжичка брашно
пилешки бульон (разтворен в 1/2 чаена чаша вода)
1 щипка градински чай
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и пасираме картофите. Оставяме ги да се охладят и добавяме краве масло, горещо прясно мляко и сол.
Пасираме сместа до хомогенност.
Отделно разтопяваме една супена лъжица масло. Към него слагаме брашно и го оставяме няколко секунди на котлона до придобиване на светлокафяв цвят.
Прибавяме постепенно и пилешкия бульон при непрекъснато разбъркване, докато сместа се сгъсти. Добавяме щипката градински чай плюс черен пипер и заливаме пюрето с получения сос.
Картофено пюре
Този вариант включва и градински чай
11829