Калмари в кашкавалена кошничка

Какво по-примамливо от тези морски дарове полегнали върху запечен и уханен кашкавал

Калмари в кашкавалена кошничка
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Нека ви снабдим с необходимата доза омега-3 и омега-6 ненаситени мастни киселини, калий и разни витамини като А, D, E и B, които се съдържат в месото на калмарите.

Продукти:
100 гр кашкавал
1 голям калмар
1 морков
1 супена лъжица нарязан на ситно пресен джинджифил
1 скилидка накълцан чесън
настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 домат
1/2 краставица
стрък целина и пресен лук

Приготвяне:
Настържете кашкавала на едро ренде. Загрейте сух тефлонов тиган и сипете малки купчинки от кашкавала. Когато започне да се разтапя и запича, внимателно го обърнете и от другата страна. Получават се малки кръгове стопен и зачервен кашкавал. Докато са още топли, поставете кръгчетата върху дъната на малки чашки, за да се огънат и приемат формата на кошнички.

Срежете калмара по дължина и напречно го нарежете на тънки ивички. Мариновайте го за 30 минути заедно с чесъна, джинджифила и лимоновата кора. Загрейте зехтина и изпържете калмарите, но не повече от две, три минути. Оставете ги да изстинат и ги подправете с лимоновия сок, солта и черния пипер.

Нарежете на ситни кубчета зеленчуците и ги посолете. Смесете ги с калмарите и напълнете кошничките.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти