Хапки с пушена сьомга и маслини

Страхотен вкус за по-малко от час

3 от общо 2 гласа
25 мин.
Необходими продукти

бутер тесто - 500 гр 

пушена сьомга - 150 гр   

маслини черни, без костилки - 100 гр  

яйца - 1 бр  

лимони - 1/2 бр 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Тези хапки с пушена сьомга и маслини са едно от любимите предястия на кулинарите от Mate Kitchen. Изглеждат толкова ефектно и даже претенциозно, но са невероятно лесни за приготвяне. Ако имате останала пушена сьомга от друга рецепта, непременно трябва да я използвате тук. Направете тези хапки от бутер тесто с пушена сьомга и маслини и ви обещаваме, че цяла тълпа от приятели ще се струпат пред вратата ви. Всеки цени добрата храна и винаги знае къде да я намери!

В случай че вкусът на пушена сьомга ви е твърде силен, можете да я замените със сладкото рачешко месо или пък със скариди. Важно е само да са достатъчно ситно нарязани.

Имайте предвид, че можете да направите тези хапки и да ги съхраните за ден-два. В такъв случай ги подредете една до друга в кутия с херметическо затваряне и ги приберете в хладилника. По този начин вашите хапки с пушена сьомга и маслини ще останат възможно най-пресни. А и ще намалите риска бутер тестото да омекне прекомерно и да се напои с крема. Все пак най-добрият вариант е да ги поднесете пресни в красиво плато. Между тях небрежно разхвърляйте резенчета лимон. И задължително си налейте чаша бяло вино или розе, които невероятно ще допълнят това прекрасно предястие, напомнят от Mate Kitchen.

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте пушената сьомга на малки парченца и я подправете с лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Нарежете маслините на дребно.

2. Разстелете листа бутер тесто и с малка чаша изрежете от него четен брой кръгчета. Върху половината направете по две-три резки с остър нож, тях ще използвате за капачета.

3. Наредете ненарязаните кръгчета бутер тесто в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях разпределете от сьомгата, сложете и от маслините и ги покрийте с кръгчетата бутер тесто, на които направихте резки. Притиснете ги съвсем леко.

4. Намажете хапките с разбито яйце и ги изпечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти