Гризини с пармезан

За похапване по всяко време

Гризини с пармезан
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

375 г брашно тип „00”
50 г краве масло
200 мл прясно мляко
10 г жива мая
3 с. л. настъргано сирене „Пармезан“
10 г сол

Начин на приготвяне:

Млякото се загрява в касерола и в него се разтопява маслото. Слага се маята и се бърка, за да се разтвори. Сухите съставки се смесват и към тях се добавя млякото.

Замесва се тесто, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за 30 минути. След това пак се размесва и отново се оставя за 30 минути. После се разрязва на 20 парчета.

Оформят се гризини и се подреждат в тава. Оставят се да починат за 10 минути. Фурната се загрява на 230 градуса, след това се намалява на 180 с вентилатор. Слагат се гризините и се пекат за 15 минути.

Още интересни техники за приготвяне на храна: 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти