Необходими продукти:
5-6 червени камби
200 г майонеза
100 г гъби
100 г кашкавал
3-4 скилидки чесън
15-20 г масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Загряваме на котлона тенджера с вода, в която предварително сме добавили сол. През това време измиваме камбите под течаща вода и ги почистваме от семките. Когато водата заври, ги пускаме в тенджерата за 2-3 минути. Внимателно ги отцеждаме от водата и ги изваждаме от тенджерата. Оставяме ги за известно време да изстинат.
През това време приготвяме плънката. Почистваме гъбите, нарязваме ги на малки парченца и ги задушаваме в маслото и малко вода. Отместваме ги от котлона, когато останат на мазнина. Настъргваме кашкавала на едро ренде. В купа смесваме 3/4 части от кашкавала, майонезата и гъбите.
Подправяме сместа със счукания чесън, сол и черен пипер. Пълним изстиналите камби със сместа и покриваме с останалия кашкавал. Ако има вода в камбите, може да ги подсушим с кухненска хартия. Запичаме ястието в силна фурна за около 15 минути и поднасяме веднага.
Чушки "Сюрприз"
Определено ни изненадаха с чудните си кулинарни качества
25885