Брускети с авокадово чимичури

Едновременно свежо и пикантно

4.5 от общо 2 гласа
20 мин.
Необходими продукти

авокадо - 2 бр  

магданоз - 1/2 връзки  

пресен кориандър - 1/2 връзки 

шалот - 1 глава 

винен оцет - 2 с.л. 

мед - 1 супена лъжица 

зехтин - 20 мл  

хляб плътен, италиански - 6 филии  

чесън - 4 скилидки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Чимичури е най-популярният сос за печено месо в Латинска Америка. Класическата рецепта казва, че той се приготвя на основата на сок от лайм с добавка на чесън, червен лук и ароматни подправки. Става едновременно свеж и пикантен. В тази авокадова интерпретация на Mate Kitchen, намазан върху хрупкави брускети, е съвършеното предястие или закуска. А защо не и лека вечеря, авокадото е достатъчно засищащо. Освен това е и полезно, а вкусно и полезно е повече от добра комбинация.

За да направим нашето феноменално авокадово чимичури, сложихме чесън и шалот за вкус, кориандър и магданоз за аромат и свеж, зелен цвят, мед за сладост и зехтин за плътност. Киселото дойде от винения оцет, но ако е твърде натрапчив за вас, спокойно можете да го замените с ябълков или пък с прясно изцеден сок от лайм. Авокадото само по себе си е доста безвкусно, за някои дори е неприятно. С правилните добавки обаче се превръща в истинска кулинарна сензация, гарантират от Mate Kitchen.

Няма да ви лъжем, облизахме си пръстите. Можем да гарантираме същото и за вас и за всички, с които ще споделите удоволствието от вкусните ни брускети.

Имайте предвид, че авокадовото чимичури може да се поднесе и с печено месо. Вкусът му е лек и свеж, не е натрапчив и няма да отнеме първенството на месото, но ще го дообогати много приятно. Тогава и малко наситнена прясна люта чушка ще се съчетае чудесно. Можете да го поднесете и като гарнитура към омлет или бъркани яйца заедно с нарязани пресни домати, филийка препечен хляб и чаша портокалов сок.

Начин на приготвяне: 

1. Разрежете авокадото на половинки, извадете костилките и нарежете месестата част на кубчета.

2. Смесете ги с накълцаните на ситно магданоз, кориандър и шалот, оцета, меда и зехтина. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа.

3. Запечете филийките на скара за няколко минути. Още горещи ги натрийте със скилидка чесън и намажете със зехтин.

4. Разпределете отгоре от авокадовото чимичури и сервирайте веднага.

Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти