Зеленчуков омлет без яйца

Разнообразие от традиционната салата

4 от общо 2 гласа
25 мин.
Необходими продукти

брашно от нахут - 200 гр  

вода - 250 мл

тиквички - 1 бр 

моркови - 2 броя  

домати - 1 бр 

Този зеленчуков омлет без яйца на Mate Kitchen е идеалната бърза рецепта за всички, които искат да хапнат нещо постно. Подготовката на продуктите отнема толкова време, колкото и самото му изпичане в тигана. И се прави с малко на брой и достъпни продукти – тиквички, моркови, домат. За скрепител използвахме брашно от нахут и вода. Резултатът е вкусно и леко вегетарианско/веганско ястие, което можете да хапнете на практика по всяко време на деня. Става и за късна закуска, и за обяд или вечеря, и за леко следобедно хапване. С този зеленчуков омлет можете да си направите дори вегетариански бургер, ще стане чудесно. Можете да го предложите и като предястие, за да разнообразите традиционната салата.

Разбира се, можете да направите зеленчуков омлет и с други зеленчуци, освен с моркови и тиквички, предлагат от Mate Kitchen. Важното е да подберете такива, които ще се сготвят за 10-15 минути в тигана и ще се съчетаят добре. Чушките – печени или сурови, са много подходящи. Също и лукът, маслините, зелето, спанакът и другите зеленолистни. Можете да добавите и гъби или тофу. Всички те ще ви дадат омлет с отличителен вкус. Подправете с пресни или сухи подправки, които ще отворят вкуса им. После си го поднесете с хрупкав хляб и се насладете.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте нахутеното брашно и водата в голяма купа докато получите хомогенна смес.

2. Добавете настърганите тиквички и моркови и доматите, нарязани на кубчета. Поръсете със сол на вкус.

3. Намажете леко с олио тефлонов тиган и го загрейте на средна температура. Изсипете сместа в тигана и дръжте на огъня 5-7 минути или докато стане златисто-кафява. След това обърнете от другата страна и процедирайте по същия начин.

Сервирайте омлета топъл с подходяща гарнитура.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти