8 филета от пъстърва
700 г стари картофи
50 мл прясно мляко
80 г краве масло
2 жълтъка
50 г каперси
1 връзка копър
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
Представяме една чудна рецепта за запечена пъстърва с картофено пюре:
Филетата от пъстърва се овкусяват със сол и се запържват в 30 г масло – до полуготовност.
Подреждат се в тава.
Картофите се обелват, режат се на едро и се сваряват в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждат се и се пюрират с преса за картофи.
Говорим си за...
Към тях се добавят накълцаният копър, жълтъците, нарязаните каперси, останалото масло, загрятото прясно мляко, стритият на паста чесън, сол и черен пипер на вкус.
Разбърква се добре и с помощта на пош се разпределя върху рибата.
Ястието се пече в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – около 10–15 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
- Съвети за пазаруване на риба
- Как да почистим и сготвим шаран
- Няколко рецепти с речни риби
- Никулденски рибник
- Шаран с подлучен гъбен сос
- Най-добрата риба за зимата