Запечена пъстърва с картофено пюре

Апетитна комбинация

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

8 филета от пъстърва
700 г стари картофи
50 мл прясно мляко
80 г краве масло
2 жълтъка
50 г каперси
1 връзка копър
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус 

Представяме една чудна рецепта за запечена пъстърва с картофено пюре:

Филетата от пъстърва се овкусяват със сол и се запържват в 30 г масло – до полуготовност. 

Подреждат се в тава. 

Картофите се обелват, режат се на едро и се сваряват в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждат се и се пюрират с преса за картофи.

 Към тях се добавят накълцаният копър, жълтъците, нарязаните каперси, останалото масло, загрятото прясно мляко, стритият на паста чесън, сол и черен пипер на вкус. 

Разбърква се добре и с помощта на пош се разпределя върху рибата. 

Ястието се пече в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – около 10–15 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти