Вкусна гозба с пресни картофи, крема сирене и рибен привкус

Вкусна гозба с пресни картофи, крема сирене и рибен привкус

Вкусна гозба с пресни картофи, крема сирене и рибен привкус
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Финото месо на сьомгата трудно понася тежки въглехидратни храни, затова пресните картофи са добър избор в това предястие.

Необходими продукти за 4 порции
800 г пресни картофи
200 г аспержи
300 г филе от сьомга
3 с. л.зехтин
2 скилидки чесън, ситно нарязан
2 с. л.лимонов сок
200 г крем-сирене
2 с. л.пресен копър, ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Картофите се измиват добре и се слагат за 15 мин. да се сварят, покрити с вода с 1 ч. л. сол. Отцеждат се. Нарязват се на големи парчета.

2. Аспержите се почистват от твърдата долна част и се нарязват на парчета по 5 см. Бланшират се за 2 мин. във вряща подсолена вода, отцеждат се и се слагат в ледена вода, за да запазят цвета си.

3. Рибата се поръсва със сол и пипер.

4. В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се и веднага се поставя рибата. Изпържва се от двете страни до златисто. Внимава се да не изгори чесънът. Изваждат се рибата и чесънът и в същата мазнина се сипват картофите и аспержите. Посоляват се леко и се разбъркват 2-3 мин. Разбъркват се със сиренето, лимоновия сок и копъра. Прибавя се и накъсаната на парчета риба. Сервира се веднага. 

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Топла салата с гъби и аспержи
Уникална рецепта с пушена сьомга
Вкусна риба на тиган

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти