Вегетариански шишчета на скара

Крехки, сочни и бързи

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

тиквички - 2 бр 

гъби - 200 гр 

чушки - 3 бр  

лук - 1 глава 

зехтин - 4 с.л. 

лимонов сок - 1 супена лъжици  

риган - 1 ч.л. 

чесън на прах - 1.5 чаена лъжица 

сол на вкус

С тази рецепта за вегетариански шишчета Mate Kitchen обръщат специално внимание на онези от вас, които не консумират животински продукти. Макар че смятаме, че те ще допаднат и на месоядните най-малкото за гарнитура. След като ги изпечете, можете да освободите зеленчуците от шишчетата, да им сложите копър, чесън, лимонов сок и зехтин и да ги поднесете. С печено месо са съвършената комбинация, но и със сирене са идеални.

Ако си мислите, че вегетариански шишчета означава просто да наредим едни зеленчуци на шиш, бъркате. Те първо трябва да постоят малко в марината, за да се овкусят предварително. 10 минути са им напълно достатъчни, защото са крехки. Ако обаче решите да ползвате същата марината за месо, трябва да го оставите в нея по-дълго.

За да си направите вегетариански шишчета, ви трябват тиквички, лук, червени чушки и гъби, защото се изпичат за едно и също време. Докато се занимавате с тях, не забравяйте да накиснете дървените шишчета във вода. Това се прави, за да не горят по време на печенето и да влошат вкуса на храната, която е нанизана на тях. Ако ги печете на скара с дървени въглища, имайте предвид, че ще станат по-бързо, предупреждават от Mate Kitchen. За грил тиган предвидете няколко минути повече. Хубавото е, че рецептата е подходяща за приготвяне в градски условия – на грил тиган под аспиратора или на електрическа скара на балкона, а не само за на открито..

Начин на приготвяне:

1. Разбийте зехтина, лимоновия сок, ригана, чесъна на прах и солта до хомогенна смес.

2. Нарежете чушките на квадратчета, тиквичките на кубчета, а лука - на едри парчета и го разделете на пластове.

3. Сложете всички зеленчуци в купа или найлонов плик, залейте ги с маринатата и ги оставете да поемат от нея за десетина минути.

4. На дървените шишчета нанижете последователно тиквички, лук, чушки и гъби. Изпечете ги на скара или на грил тиган до готовност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти