Традиционна рецепта: миш-маш

С пресни чушки и ароматни подправки

3.9 от общо 29 гласа

Традиционна рецепта за миш-маш, приготвена с пресни червени и зелени чушки и хубаво българско краве сирене.

Продукти (за две порции):

5-6 яйца
3 чушки (червени или зелени)
1 средно голям домат
200 гр. краве сирене
2 с.л. зехтин
Сол, черен пипер
Подправки: риган, босилек, магданоз, копър – или каквито пожелаете.

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете чушките и доматите, нарежете ги на ситни кубчета. Направете същото със сиренето.
Загрейте тиган на умерена степен, изсипете зехтина и след като загрее добавете чушките. Разбъркайте и оставете на котлона за около 3-4 мин. и след това добавете доматите.
След около 2-3 минути чушките ще омекнат и може да овкусите с подправките. Не прекалявайте със солта, тъй като в миш-маш има сирене.
След  като прецените, че чушките са почти готови, добавете сиренето и разбъркайте.
Минута по-късно добавете предварително разбитите яйца като не спирате да бъркате до пълната им готовност около 3-4 мин..
Ако е необходимо  добавете още подправки

Сервирайте миш-маша със салата от свежи зеленчуци или таратор.

Във видеото по-горе можете да видите още една лесна за изпълнение рецепта за миш-маш smiley

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти