Торта с риба за Никулден

Нетрадиционна идея за рибно блюдо

Торта с риба за Никулден
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Разнообразете менюто за празника тази година и изненадайте всички с уникална солена торта с риба.

Продукти по пластове:
5 средни картофа
2 стръка пресен лук
2 скилидки пресован чесън
настъргана кора от половин лимон
сок от половин лимон
2 супена лъжица майонеза
сол и черен пипер на вкус

3 моркова
150г консервирана царевица

1 опаковка сирена за тост

500г топло пушена риба
2 стръка пресен лук
настъргана кора от половин лимон
сок от половин лимон
2 супена лъжица майонеза
черен пипер на вкус

100г бланширани спаначни листа
4 твърдо сварени яйца
200г микс от маслини

За гарниране:
настърган кашкавал
магданоз
крема сирене
скариди

Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Сварете ги в подсолена вода. Отцедете ги и ги оставете да изстинат.

Намачкайте ги леко с вилица или с преса за картофи, но така, че да останат и цели парченца. Смесете ги с нарязания магданоз, майонезата, чесъна, лимоновата кора и сок и пипера.

В чиния с равно дъно поставете тортен ринг. Сипете в него картофената смес, разнесете я равномерно, притиснете добре и изравнете.

С белачка за зеленчуци настържете почистените моркови на лентички и ги бланширайте за кратко в подсолена вода. Нека морковите да останат сурови. Целта е да се хрупкави,но пластични. Смесете ги с отцедените царевични зърна и ги разпределете върху картофената подложка. Не солете.

Върху морковите и царевицата наредете листчетата сирене за тост. Накъсайте рибата на парченца и я объркайте с лимоновата кора и сок, майонезата, нарязаният лук и пипера. Разпределете сместа равномерно върху сиренето. Покрийте рибния пълнеж с целите листа бланширан спанак.

Върху спанака сложете и последния пласт от яйцата, нарязани на кубчета и парченцата маслини.
Покрийте тортата с найлоново фолио и оставете един ден в хладилника. Преди сервиране гарнирайте тортата с настърган кашкавал. Украсете с розички от крема сирене, лимонени резенки и скариди, а борда облепете с магданоз. Не прекалявайте с майонезата. Нека тортата остане лека и ефирна.

Не забравяйте да притискате отделните пластове, за да се споят максимално добре.

Купете готов миск от маслини. Те са от различни сортове, нарязани и овкусени със средиземноморски подправки.

Можете да не украсявате тортата допълнително. Тя изглежда достатъчно елегантно завършена и само с маслините.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти