Телешко пармиджана

Толкова вкусно!

Телешко пармиджана
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Макар мнозина да смятат сочното и ароматно телешко ястие с пармиджано за оригинална италианска рецепта, има вероятност то да се е появило едва след като емигрантите от Апенините са достигнали САЩ, Аржентина и Австралия.

Необходими продукти за 4 порции:
4 парчета телешко контрафиле х 200 г
1 ч. ч. прясно смляна галета
4 с. л. настъргано пармиджано за галетата
1 ч. л. смлян шарен пипер
1 ч. л. риган
1 ч. л. прясна мащерка, ситно нарязана
2 яйца
50 мл зехтин за пържене
1 топка моцарела
100 г пармиджано за запичане

За соса:
1 малка глава лук, ситно нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
2 с. л. зехтин
600 г консервирани домати
4 листа босилек
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото се начуква тънко.

2. Галетата се разбърква със сиренето, пипера, ригана и мащерката.

3. Яйцата се разбиват с щипка сол. Месото се топва в яйчната смес и след това в овкусената галета. Слагат се в сгорещения зехтин да се зачервят от двете страни. Отцеждат се от мазнината и се подреждат в тавичка.

4. За соса в загретия зехтин се слагат лукът и чесънът и се разбъркват на умерен огън 5-6 мин., докато омекнат. Сипват се доматите, сол и пипер на вкус и сосът се разбърква на умерен огън 10 - 15 мин., докато се посгъсти. Накрая се слага накъсаният на малки парченца босилек.

5. Сосът се разпределя върху месото, отгоре се поставят резени моцарела и се поръсва обилно с пармиджано.

6. Ястието се запича 20-30 мин. в загрята фурна на 180° С, докато сирената се разтопят и зачервят.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти