Свинско с мед и бира

Да седнем и похапнем до насита

Свинско с мед и бира
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
800-1000 г свинско месо, без мазнини, нарязано на парчета
1 глава лук, нарязан на ситно
3-4 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 супени лъжици олио
сол
черен пипер
1 чаена чаша бира
4 супени лъжици соев сос
2 чаени лъжички дижонска горчица
2 супени лъжици мед
4 супени лъжици пресен магданоз

Начин на приготвяне:
Месото се посолява със сол и черен пипер и се оставя настрана. В дълбок тиган се загрява половината от мазнината и в нея се запържва месото, докато се запечата добре от всички страни. След това се слага в дълбок съд.

В същия тиган добавяме остатъка от мазнината и запържваме лука до златисто. Прибавяме и чесъна, да се запържи за 1 минута, докато си пусне аромата.

Бирата, соевият сос, горчицата, медът се смесват и се наливат в тигана. Сместа трябва да ври около 3 минути. Добавя се месото, разбърква се и се оставя да поври на лек огън за нови 20 минути, като от време на време се разбърква, за да не загори.

Преди сервиране ястието се поръсва с пресен магданоз. За гарнитура можете да сварите ориз басмати или кус кус.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти