Свински пържоли

С кориандър и гъби

Свински пържоли
Снимка: gingercookies.eu
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
4 големи вратни свински пържоли (да не са начукани)
1/2 голям буркан мариновани гъби
1/3 ч.ч. тъмен балсамов оцет
1/3 ч.ч. вода или бира
1 голяма глава стар чесън
1 ч.л. мед
бял пипер
черен пипер
сол на вкус
кориандър
сусамово масло или зехтин
1 равна с.л. брашно + още за овалване на месото

Начин на приготвяне:
Осолете пържолите от двете страни много добре и ги натрийте хубаво с пиперите. После ги оваляйте пак от двете страни в брашно и ги сложете в тава. Загрейте фурната на 200 градуса.

Смесете водата (или бирата), оцета, меда и 1 с.л. брашно и полейте пържолите. Обелете колкото можете горната ципа на чесъна (без да късате скилидките, да си остане цялата глава), измийте го и го сложете в тавата.

Поръсете всичко с кориандър, полейте месото с маслото или зехтина. Покрийте тавата с фолио и печете така около 40 минути. След това махнете фолиото и печете без него, докато пържолите станат златисти.

Около 5-10 минути преди да станат готови, прибавете и гъбите в тавата, за да попият и те от аромата на соса и месото.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти