Спаначени кюфтета с кашкавал

Лесни за приготвяне, с много подправки

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

спанак - 500 гр - 2.99 лв

кашкавал - 250 гр - 5.62 лв

картофи - 250 гр - 0.57 лв

галета или брашно - 50 гр - 0.16 лв

яйца - 2 бр - 1.33 лв

лук - 1 глава - 0.10 лв

чесън на прах - 1 ч.л. - 0.07 лв

суха мащерка - 1 ч.л. - 0.20 лв

чубрица - 1 ч.л. - 0.09 лв

магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Кулинарите от Mate Kitchen яхват зелената вълна с тази рецепта за чудни спаначени кюфтета с кашкавал и много подправки. Лесни са за приготвяне, пекат се във фурната, ако държите пърженото в менюто ви да присъства възможно по-рядко, могат да се хапват и топли, и студени. Поднесени с млечен сос, ще ви вдъхнат усещане за пролет и свежест. Положителното настроение е просто съвсем логичното следствие от това. Има само едно условие – да обичате спанак.

Когато правите зеленчукови кюфтета на фурна, независимо от какви продукти, рискът да станат сухи е много голям. Затова и пърженето е предпочитаният метод за тяхното приготвяне. В тази рецепта за спаначени кюфтета на Mate Kitchen избегнахме всичко това, именно като използвахме кашкавал, а не сирене в тях. Кашкавалът е мазен и се отпуска по време на печенето, така че едновременно да овкуси и да запази сочността на кюфтетата. След това, когато ги извадите от фурната и поизстинат, се стяга отново и запазва формата им.

Сосът – млечен, на майонезена основа или друг по ваш вкус – обичайно е задължителна добавка към спаначени и други зеленчукови кюфтета. Ако предпочитате да са хрупкави, а не мокри, може да ги поднесете със салата или просто нарязани пресни зеленчуци. Може да ги сложите на масата като предястие, но и да ги превърнете във великолепен обяд или вечеря, ако сте решили да оставите тялото си да отдъхне за известно време от месото.

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, обелете ги и ги настържете в купа.

2. В тенджера с вряща подсолена вода попарете измития и почистен от дръжките спанак. Дръпнете го от котлона, охладете веднага, отцедете добре и нарежете на дребно.

3. Добавете спанака в купата при настърганите картофи заедно с нарязания на дребно лук, настъргания кашкавал, яйцата, ситно нарязания магданоз и галетата. Подправете със сол, черен пипер, сух чесън и чубрица.

4. Омесете всички продукти много добре докато се получи еднородна смес. Оформете кюфтета в желаната от вас големина, оваляйте ги в галета и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

5. Изпечете спаначените кюфтета в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути или до лек златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти